Personal bokstraining: snel weer fit

Boksen

Boksen is een ontzettend goede manier om snel conditie op te bouwen. Het is een ontzettend goede calorieën killer. Met een pittige boksles verbrand je zo honderden calorieën – het kan je echt lekker slopen. Het vraagt daarnaast ook de nodige coördinatie, souplesse en kracht. Ook zul je je spieren er flink mee aan het werk zetten. Doe je geregeld aan boksen, dan zie je dit geheid terug in getonede bovenarmen, benen en buikspieren. Een complete workout dus. Wil je ook werken aan je techniek, ga dan voor personal bokstraining. Lees hier wat je daar aan hebt. 

 

De basiselementen van een personal bokstraining

In een privésessie zal veel aandacht zijn voor de juiste houding en het voetenwerk. Daarnaast is het belangrijk om de verschillende stoten aan te leren met een correcte techniek. Kun je hiermee uit de voeten, dan is het tijd voor combo’s. Ook zal je worden geleerd hoe je klappen kunt blokkeren of ontwijken. Of nog beter: hoe je deze kunt beantwoorden met een stoot, nadat je die van je tegenstander hebt ontweken.

 

De beste manier om de techniek te leren

Boksen is ontzettend technisch, ook al zou je denken dat het vooral op kracht aankomt. Niets is minder waar: geregeld zie je in bokswedstrijden de magere underdog een kast van een opponent inmaken. Puur op techniek. Personal bokstraining is de beste en efficiëntste manier om de techniek onder de knie te krijgen. In een groepsles is hier minder persoonlijke aandacht voor, en draait het vaak iets meer om de lol en de cardiotraining. Zeker wanneer je veel kracht gebruikt in je stoten, zul je over een goede techniek kunnen beschikken. Is dit niet het geval, dan loop je geheid een blessure op. Speel dus op safe en laat een personal trainer je tijdens een bokstraining corrigeren waar nodig. Was je gewend aan speelse en gezellige groepslessen, weet dan dat je met een privélesje waarschijnlijk meer uit je comfort zone wordt getrokken. Je zult je geregeld frustreren, maar ook dat is onderdeel van progressie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.