Snel herstel van pijnklachten

Manuele therapie

Natuurlijk zijn pijnklachten aan spieren en gewrichten erg vervelend. Door die pijnklachten vermindert de mobiliteit. Vermindering van de mobiliteit heeft grote invloed op het dagelijks leven en dus op het welzijn. Een ervaren manuele therapeut kan een grondige diagnose stellen wat betreft de pijnklachten. Na de diagnose kan de therapeut zorgen voor een snel herstel. Inwoners van Ridderkerk en omgeving die last hebben van pijnklachten aan spieren en gewrichten kunnen een beroep doen opĀ Manuele therapie Ridderkerk.

 

Verlichting van veel klachten

De grondige diagnose maakt het mogelijk om een gericht behandeltraject op te stellen. Dit gerichte behandeltraject makt gerichte therapie mogelijk. Manuele therapie kan veel klachten verlichten. Door manuele therapie worden blokkades die voortkomen uit de wervelkolom en uit andere ledematen waarbij gebruikmaking van gewrichten noodzakelijk is opgeheven. Er kunnen blokkades zijn in schouder, rug, nek, knie of pols. Ook heupklachten kunnen met het toepassen van manuele therapie worden voorkomen. Heb je last van een hernia of rugklachten. Ook die klachten kunnen met manuele therapie worden verlicht.

 

Een bewegingsstelsel dat goed samen kan werken

Wanneer kan er soepel en pijnvrij worden bewogen? Als het bewegingsstelsel goed samen kan werken. Waaruit bestaat dit bewegingsstelsel? Uit heel veel verschillende spiergroepen, gewrichten en spieren Door bijvoorbeeld een blessure of een trauma is dit goed kunnen samenwerken van de verschillende onderdelen van het bewegingsstelsel soms niet mogelijk. De vervelende pijnklachten die dan ontstaan beperken de bewegingsvrijheid. Manuele therapie biedt dan uitkomst. Aan de hand van een persoonlijk behandeltraject word je door de manueel therapeut behandeld. Je kunt snel weer pijnvrij bewegen en je werkzaamheden weer pijnvrij uitvoeren. Manuele therapie kan dus effectief worden toegepast bij de behandeling van bewegingsbeperkingen.

 

Het geven van adviezen

Een manueel therapeut is er niet alleen om pijnklachten effectief te behandelen. Hij geeft ook adviezen om de lichaamshouding te verbeteren. Dit zijn waardevolle adviezen, want vervelende gewrichts- en spierklachten kunnen door een goede lichaamshouding in de toekomst worden voorkomen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.