Enjoy het yoga retreat of 1 day

yoga retreat 1 day

Heb je weinig tijd, maar wel veel behoefte om tot jezelf te komen in een rustige en ontspannen sfeer met activiteiten die bijdragen aan het vinden van balans tussen lichaam en geest? Een yoga retreat of 1 day is hier de perfecte oplossing voor! Zo kun je dankzij dit fantastische programma een hele dag vullen met yoga en meditatie oefeningen die een positieve bijdrage zullen leveren aan jouw zoektocht naar innerlijke rust. Ben je nog onervaren in het uitoefenen van yoga? Geen probleem! In dat geval zal je kennis maken met de basis technieken en leren hoe je deze onder de knie kunt krijgen. Heb jij al wel de enige ervaring met yoga? Ook dan ben je aan het juiste adres! In dat geval leer je namelijk meer diepgang in verschillende posities en oefeningen.

 

Het retreat ochtendprogramma  

De dag begint met een meditatiesessie, waarbij de verschillende facetten van het mediteren aan bod komen. Deze verschillende vormen zorgen ervoor dat je nog beter in contact kunt komen met het innerlijke om zo uiteindelijk rust en helderheid te vinden. Hierna volgen enkele aardingspraktijken en kun je ervoor kiezen een neusreinigingsritueel te ondergaan. Met behulp van zout water en een neti-pot worden de sinussen gereinigd, waarna velen een betere ademhaling, meer helderheid en meer lichtheid ervaren. De ochtendsessie wordt afgesloten met een aantal yoga-oefeningen die nuttig zijn voor zowel de ervaren als de onervaren gymnasten.

 

Een verhelderend middagprogramma

Het programma wordt voorgezet met een workshop die betrekking heeft op de voordelen van zingen. Gezamenlijk worden verschillende mantra’s gezongen die de rest van de dag tot een positieve energie zullen leiden. Vervolgens wordt de dag afgesloten met een aantal vormen van yoga, waaronder een vorm die gericht is op flow met dynamische intenties en een yogasessie waarin je de voordelen ervaart van de beoefening van yogaslaap. Als laatst maak je kennis met een stille meditatiesessie en de voordelen die dit type meditatie met zich meebrengt in het dagelijks leven. Na afloop van de dag zal je met een helder en rustig gevoel het yoga retreat verlaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.