Alles wat je moet weten over een gaming pc

gaming pc alkmaar

Als je een Gaming pc Alkmaar wilt samenstellen dan wil je natuurlijk wel weten waar je allemaal op moet letten en rekening mee moet houden. Je kan een gaming pc helemaal samenstellen naar je eigen wensen en je budget. Op deze manier weet je zeker dat je je favoriete games kunt spelen. Game pc’s bestaan in allerlei soorten en maten. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over het samenstellen van een gaming pc.

Een Intel computer

Je kan kiezen voor Intel of AMD. Een veelgemaakte fout die wordt gemaakt is dat er gekozen wordt voor een krachtige processor van Intel zoals de I7, maar dan wordt er een instap goedkope videokaart gekozen. In dat geval kan je beter kiezen voor een I5 processor van Intel samen met een mid range videokaart om betere prestaties te hebben. Als je voor een Intel computer kiest dan heb je de keuze uit een Intel Core I3, I5 of I7. Als moederbord kan je kiezen uit verschillende Intel Chipsets zoals de B360 en Z370 moederborden. Voor je RAM geheugen zit je goed met een DDR4 en dan kan je maximaal 64 GB kiezen op 3000 Mhz. Voor je videokaart kan je kiezen uit NVIDEA of AMD.

Een AMD computer

Een andere optie is om te kiezen voor een AMD processor. Lange tijd waren deze niet de beste kwaliteit, maar de laatste twee jaar zijn ze flink verbeterd en misschien wel beter als Intel tegenwoordig. Ook zijn ze een stuk betaalbaarder. Als je kiest voor een AMD Ryzen processor gecombineerd met een AMD moederbord dan heb je zeker een goede computer. AMD Chipsets voor moederborden zijn de A320, B350 en de X370. Als RAM geheugen kan je wederom kiezen voor een DDR4 met maximaal 64 GB op 3000 Mhz. Voor een videokaart kan je wederom kiezen uit NVIDIA of AMD.

Leave a Reply

Your email address will not be published.