Terrasoverkapping zorgt voor meer wooncomfort

Overkapping Terneuzen

Een overkapping kennen we vooral als terras- of tuinoverkapping. Beiden zorgen voor meer wooncomfort. Ze geven ook meer waarde aan je huis. Een overkapping is een stevige investering. Overweeg ook alle mogelijkheden voor je definitief besluit om je woning met een overkapping uit te breiden. Koester je al langer plannen voor het plaatsen van een overkapping en woon je in de wijde omgeving van Terneuzen. Bespreek dan zeker je plannen met de vakmensen voor een overkapping in Terneuzen.

De vele mogelijkheden van een overkapping

Zowel een terras als een tuinoverkapping zijn er in vele materialen, uitvoeringen en modellen. Het bestaat uit een geraamte uit hout, kunststof of aluminium.  Een overkapping staat vast aan je woning maar kan ook vrijstaan. Bij een vrijstaande overkapping worden de steunpilaren gedragen door beton sokkels. Een overkapping is vaak de eerste stap naar een veranda.

Een vergunningsvrije overkapping

In Nederland is het plaatsen van een overkapping vergunningsvrij als die kleiner is dan 30 vierkante meter. Een meldingsplicht is vaak wel nodig indien de terrasoverkapping:

  • Groter is dan 30 vierkante meter,
  • Meer dan 50% van het tuinoppervlakte beslaat,
  • Wanneer je de overkapping als je hoofdwoning gebruikt

Neem zeker ook contact op met je gemeente wanneer de overkapping zichtbaar is vanaf straat en als ze hoger is dan drie meter.

Materialen overkapping

Hout, aluminium of kunststof (vooral PVC) zijn de meest gebruikte materialen bij overkappingen. Hout geeft je woning een natuurlijke uitstraling, past zowel bij een landelijke als een moderne bouwstijl en is budgetvriendelijk. Het vraagt wel regelmatig een beschermende vernis of beitslaag. Een aluminium overkapping is licht en stijlvol, onderhoudsvriendelijk en duurzaam maar ook duurder. Ook PVC is een duurzaam materiaal en maakt grote overkappingen mogelijk. Het dak van een overkapping bestaat meestal uit zonwerend isolatieglas of PVC. Een goedkopere maar daarom lang geen minderwaardige oplossing is een overkapping in vuil- en waterafstotend polyester. En tenslotte heb je de keuze uit een overkapping met lamellen. Draaibare lamellen bieden het voordeel dat je ze met de zon kunt meedraaien.

Leave a Reply

Your email address will not be published.