Home

Snel herstel van pijnklachten

Manuele therapie

Natuurlijk zijn pijnklachten aan spieren en gewrichten erg vervelend. Door die pijnklachten vermindert de mobiliteit. Vermindering van de mobiliteit heeft grote invloed op het dagelijks leven en dus op het welzijn. Een ervaren manuele therapeut kan een grondige diagnose stellen wat betreft de pijnklachten. Na de diagnose kan de therapeut zorgen voor een snel herstel. Inwoners van Ridderkerk en omgeving die last hebben van pijnklachten aan spieren en gewrichten kunnen een beroep doen op Manuele therapie Ridderkerk.

 

Verlichting van veel klachten

De grondige diagnose maakt het mogelijk om een gericht behandeltraject op te stellen. Dit gerichte behandeltraject makt gerichte therapie mogelijk. Manuele therapie kan veel klachten verlichten. Door manuele therapie worden blokkades die voortkomen uit de wervelkolom en uit andere ledematen waarbij gebruikmaking van gewrichten noodzakelijk is opgeheven. Er kunnen blokkades zijn in schouder, rug, nek, knie of pols. Ook heupklachten kunnen met het toepassen van manuele therapie worden voorkomen. Heb je last van een hernia of rugklachten. Ook die klachten kunnen met manuele therapie worden verlicht.

 

Een bewegingsstelsel dat goed samen kan werken

Wanneer kan er soepel en pijnvrij worden bewogen? Als het bewegingsstelsel goed samen kan werken. Waaruit bestaat dit bewegingsstelsel? Uit heel veel verschillende spiergroepen, gewrichten en spieren Door bijvoorbeeld een blessure of een trauma is dit goed kunnen samenwerken van de verschillende onderdelen van het bewegingsstelsel soms niet mogelijk. De vervelende pijnklachten die dan ontstaan beperken de bewegingsvrijheid. Manuele therapie biedt dan uitkomst. Aan de hand van een persoonlijk behandeltraject word je door de manueel therapeut behandeld. Je kunt snel weer pijnvrij bewegen en je werkzaamheden weer pijnvrij uitvoeren. Manuele therapie kan dus effectief worden toegepast bij de behandeling van bewegingsbeperkingen.

 

Het geven van adviezen

Een manueel therapeut is er niet alleen om pijnklachten effectief te behandelen. Hij geeft ook adviezen om de lichaamshouding te verbeteren. Dit zijn waardevolle adviezen, want vervelende gewrichts- en spierklachten kunnen door een goede lichaamshouding in de toekomst worden voorkomen.

 

 

Personal bokstraining: snel weer fit

Boksen

Boksen is een ontzettend goede manier om snel conditie op te bouwen. Het is een ontzettend goede calorieën killer. Met een pittige boksles verbrand je zo honderden calorieën – het kan je echt lekker slopen. Het vraagt daarnaast ook de nodige coördinatie, souplesse en kracht. Ook zul je je spieren er flink mee aan het werk zetten. Doe je geregeld aan boksen, dan zie je dit geheid terug in getonede bovenarmen, benen en buikspieren. Een complete workout dus. Wil je ook werken aan je techniek, ga dan voor personal bokstraining. Lees hier wat je daar aan hebt. 

 

De basiselementen van een personal bokstraining

In een privésessie zal veel aandacht zijn voor de juiste houding en het voetenwerk. Daarnaast is het belangrijk om de verschillende stoten aan te leren met een correcte techniek. Kun je hiermee uit de voeten, dan is het tijd voor combo’s. Ook zal je worden geleerd hoe je klappen kunt blokkeren of ontwijken. Of nog beter: hoe je deze kunt beantwoorden met een stoot, nadat je die van je tegenstander hebt ontweken.

 

De beste manier om de techniek te leren

Boksen is ontzettend technisch, ook al zou je denken dat het vooral op kracht aankomt. Niets is minder waar: geregeld zie je in bokswedstrijden de magere underdog een kast van een opponent inmaken. Puur op techniek. Personal bokstraining is de beste en efficiëntste manier om de techniek onder de knie te krijgen. In een groepsles is hier minder persoonlijke aandacht voor, en draait het vaak iets meer om de lol en de cardiotraining. Zeker wanneer je veel kracht gebruikt in je stoten, zul je over een goede techniek kunnen beschikken. Is dit niet het geval, dan loop je geheid een blessure op. Speel dus op safe en laat een personal trainer je tijdens een bokstraining corrigeren waar nodig. Was je gewend aan speelse en gezellige groepslessen, weet dan dat je met een privélesje waarschijnlijk meer uit je comfort zone wordt getrokken. Je zult je geregeld frustreren, maar ook dat is onderdeel van progressie.

Manuele therapie

Snel herstel van pijnklachten

Natuurlijk zijn pijnklachten aan spieren en gewrichten erg vervelend. Door die pijnklachten vermindert de mobiliteit. Vermindering van de mobiliteit heeft grote invloed op het dagelijks leven en dus op het welzijn. Een ervaren manuele therapeut kan een grondige diagnose stellen wat betreft de pijnklachten. Na de diagnose kan de therapeut zorgen voor een snel herstel. …

Read more

Boksen

Personal bokstraining: snel weer fit

Boksen is een ontzettend goede manier om snel conditie op te bouwen. Het is een ontzettend goede calorieën killer. Met een pittige boksles verbrand je zo honderden calorieën – het kan je echt lekker slopen. Het vraagt daarnaast ook de nodige coördinatie, souplesse en kracht. Ook zul je je spieren er flink mee aan het …

Read more